top of page

Outplacement

Voor wie 

Soms is het niet mogelijk om bij je huidige organisatie te blijven werken of terug te keren naar je oude werkplek (bijvoorbeeld door ontslag, een onprettige verstandshouding op de werkvloer of onvoldoende doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf). Een outplacementtraject is gericht op het vinden van een  nieuwe functie buiten de huidige organisatie, die past bij je persoonlijke wensen en mogelijkheden. Het kan gaan om een tussenstap in je loopbaan, het re-integreren op de arbeidsmarkt na lange afwezigheid of de volgende stap in je carrière.

Binnen het outplacementtraject zoeken wij samen naar een andere werkomgeving, passend bij je ervaring, kwaliteiten en interesses.

 

Programma

In het programma ligt de nadruk op de volgende onderdelen:

 

- ingaan op voorgaande situatie

- opstellen van een persoonsprofiel 

- opstellen van een beroepsprofiel

- formuleren van mogelijke functies

- arbeidsmarktoriëntatie

- keuze voor de (nieuwe) richting

- arbeidsmarktbewerking: toepassen van verschillende sollicitatiemethodes

- effectief inzetten van social media

- persoonlijke presentatie

- netwerkcontacten gebruiken

- gesprekken voeren

- baankeuze

- coaching tijdens de eerste periode in de nieuwe baan

 

Centraal in de begeleiding staat steeds het zoeken naar die invulling van de verdere loopbaan, die door de cliënt als meest passend en motiverend wordt ervaren. De loopbaanadviseur is ook buiten de bijeenkomsten bereikbaar voor vragen en overleg.

 

Duur 

De looptijd van een outplacementtraject is verschillend per kandidaat en hangt van veel zaken af. Iedere fase heeft een eigen aanpak en methodiek. Zo kan er een kort programma worden aangeboden of een uitvoerig traject met verschillende fasen en intensieve begeleiding, afhankelijk van de wensen en eigen mogelijkheden van de kandidaat. De gesprekken vinden gemiddeld eens per twee weken plaats en duren ongeveer anderhalf uur. 

Het traject duurt tot de nieuwe functie gevonden is en de kandidaat de eerste periode in deze functie goed heeft afgerond. Gemiddeld duurt doorgaans minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. De duur is ook afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de cliënt zelf kan investeren en of er in de tussentijd nog opleidingen gevolgd zullen worden. In de praktijk blijkt dat de cliënt 8 tot 16 uur per week nodig heeft voor alle activiteiten in het traject.

Het beste moment om te starten met een outplacementprogramma, is wanneer je nog in dienst bent bij je huidige werkgever. Dit maakt het eenvoudiger om de overstap naar een nieuwe werkkring te maken.

 

Offerte
op aanvraag

bottom of page